26 augustus, 2018

Zimbabwe: ‘Let Us Arise and Shine’

Door Emmerson Mnangagwa
Het volgende is de volledige inauguratietoespraak van de president van de Republiek Zimbabwe, kameraad Emmerson Dambudzo Mnangagwa, die gisteren in het nationale sportstadion is uitgesproken.
HET is met een diep gevoel van dankbaarheid en nederigheid dat ik hier vandaag sta, om u mede-Zimbabweanen toe te spreken, na mijn inauguratie als president van de Republiek Zimbabwe, die de opdracht heeft gekregen om de volgende regering te vormen, na de uitkomst van het net beƫindigde nationale volksstemming. We komen hier weer samen, net als vorig jaar, met veel vergelijkbare gasten, dit is echter een ander Zimbabwe, het begin van de Tweede Republiek van Zimbabwe.
In navolging van mijn voornemen om de democratische ruimte open te stellen, is de periode sinds die speciale dag op 24 november 2017 inderdaad van uitzonderlijk belang geweest. In slechts negen maanden is een nieuw Zimbabwe geboren en een ander pad voor onze natie gesmeed. Een pad vol vrijheden, democratie, transparantie, liefde en harmonie. Een weg van dialoog en debat. Een weg van eenheid, vrede en ontwikkeling.

Aanmelding nieuwsbrief

Recent nieuws

lopende projecten

Spoedreparatie Chikandakubi
Rehabilitatie follow-up (2)
Rehabilitatie in Umguza District
Rehabilitatie follow-up
Rehabilitatie van 14 waterputten

afgeronde projecten

Pilot: 6 waterputten
Project Handen Wassen
Licht en veiligheid voor Hotel Village
Elektriciteit voor Pelandaba Skills Centre
Pilot: zonne-installaties voor twee scholen

info@mpilofoundation.com
+31 6 5464 5855

IBAN NL98 RABO 0331 8112 35
Stichting Mpilo Foundation

KvK: 72254750
RSIN: 859048330

Mpilo Foundation wordt door de Belastingdienst erkend als ANBI