28 augustus, 2018

Stanbic doneert waterput aan Mpilo

STANBIC Bank Zimbabwe heeft gisteren een waterput plus pompsysteem ter waarde van $ 14000 gedoneerd aan Mpilo Central Hospital.
De Stanbic voorzitter Greg Sebborn zei dat het overleg met de ziekenhuisautoriteiten heeft aangetoond dat de watersystemen van de instelling een grote upgrade vereisten, eraan toevoegend dat de bank blij was “om Mpilo te kunnen ondersteunen met een nieuwe waterput en 2 x 5 000 liter tanks voor het leveren van schoon water terwijl ze een waardevolle dienst blijven leveren aan Bulawayo en Zimbabwe “.
Leonard Mabandi, Chief Executive Officer van Mpilo Central Hospital, zei: “Deze waterput zorgt ervoor dat Mpilo niet droogloopt. Het verbetert de uitstraling van onze omgeving en de sanitaire voorzieningen. Het zal onze gemeenschap helpen tijdens de waterrestricties ingesteld door Bulawayo City Council”. Bulawayo wordt geteisterd door terugkerende watertekorten en momenteel ervaren sommige voorsteden dagelijks 12-uur waterbeperking, terwijl de gemeenteraad zich inspant om de waterreservoirs van Magwegwe te normaliseren.
Mpilo Central Hospital, beter bekend als Mpilo Hospital, is het grootste ziekenhuis in Bulawayo en het op een na grootste ziekenhuis in Zimbabwe na het Parirenyatwa-ziekenhuis in Harare. Mpilo is een openbaar ziekenhuis en een verwijzingscentrum voor de Matabeleland North, Matabeleland South en Midlands provincies van Zimbabwe.
De naam van het ziekenhuis, ‘Mpilo’, betekent ‘leven’ in de native Ndebele-taal.

Aanmelding nieuwsbrief

Recent nieuws

lopende projecten

Spoedreparatie Chikandakubi
Rehabilitatie follow-up (2)
Rehabilitatie in Umguza District
Rehabilitatie follow-up
Rehabilitatie van 14 waterputten

afgeronde projecten

Pilot: 6 waterputten
Project Handen Wassen
Licht en veiligheid voor Hotel Village
Elektriciteit voor Pelandaba Skills Centre
Pilot: zonne-installaties voor twee scholen

info@mpilofoundation.com
+31 6 5464 5855

IBAN NL98 RABO 0331 8112 35
Stichting Mpilo Foundation

KvK: 72254750
RSIN: 859048330

Mpilo Foundation wordt door de Belastingdienst erkend als ANBI