Presentatie voor PCOB Hardenberg

Op 5 maart 2023 maakte het bestuur van de PCOB Hardenberg (Protestantse Christelijke Ouderen Bond) een afspraak voor een presentatie op 14 februari 2024 door Albert en Ellen Nijland over de stichting Mpilo Foundation.

In de aankondiging stond te lezen:

Albert en Ellen Nijland hadden ruim 25 jaar een huisartsenpraktijk in Hardenberg. Nu helpen ze mee om de gezondheid van mensen in Zimbabwe te verbeteren. “Een waterpomp in de buurt is de eerste stap uit de armoede”. Mpilo Foundation (betekent ‘Leven’)  is de naam van de stichting die zij hebben opgericht. En daar komen Albert en Ellen over vertellen.

In de presentatie was veel aandacht voor “waar vrouwen water halen”. Vrouwen in Zimbabwe lopen vaak 6-8 km om een emmer met 20 liter vervuild water te halen uit een zelf-gegraven gat in een droge rivierbedding. Daarna moeten vrouwen hout sprokkelen om het water te koken zodat het veilig gedronken kan worden en gebruikt kan worden om eten te bereiden. En dat meermalen per dag.

Wanneer Mpilo Foundation een waterput heeft geboord (gemiddelde diepte 65-70 meter) heeft het dorp toegang tot veilig en voldoende drinkwater. En vrouwen besparen 91% van hun tijd, zodat ze veel tijd over houden voor andere dingen, zoals voedselbereiding, maar ook zelfontplooiing.

Aanmelden nieuwsbrief

U bent nu aangemeld Er is helaas iets misgegaan

lopende projecten

Edit Template

info@mpilofoundation.com
+31 6 5464 5855

IBAN NL98 RABO 0331 8112 35
Stichting Mpilo Foundation

KvK: 72254750
RSIN: 859048330

Mpilo Foundation wordt door de Belastingdienst erkend als ANBI

Edit Template