Mission Impazzible

Fietsen voor water: een waterpomp voor Dundubala Village, Zimbabwe

De waarde van water, van een bron om uit te putten, is groot. In Zimbabwe is er gebrek aan schoon water en elektriciteit. Vrouwen en kinderen moeten kilometers lopen om water te krijgen, onderweg blootgesteld aan allerlei gevaren. Een tekort aan water brengt problemen met zich mee, bijvoorbeeld op het gebied van voedselvoorziening en hygiëne. Dit maakt de mensen kwetsbaar.

Mpilo Foundation helpt de mensen in afgelegen dorpen, door ze beschikking te geven over schoon water en elektriciteit op basis van zonne-energie. Door het boren naar water, met lokale partijen en betrokken contacten, door het aanleggen van een waterput. Duurzame voorziening, kleinschalig, met lokale betrokkenheid.

Uit liefde voor de mensen, wil ik een waterput voor Dundubala Village bij elkaar fietsen. Bewegen om een beweging op gang te krijgen.

Water is voor mij vanzelfsprekend, altijd beschikbaar. Voor jou ook? Tel het aantal kranen in je huis eens. Draai de hendel van de tuinsproeier open.Plens je gezicht vol water als het warm is. Spoel het stof van je af. Was je handen, ga onder de douche, laat het bad vol lopen, kook het,

zet een kop koffie of thee, drink het als je dorst hebt. Puur, koud, helder en fris, zuiver water. Want water is leven.

-Hilde Zielman

Fietsdag: 22 september 2023
Afstand: 135 kilometer
Doel: € 8000,-

Kosten voor een nieuwe waterput:
€ 8.000,-

De impact van water is enorm op de levens van de 300 mensen in Dundubala Village. Een eigen waterput in het dorp betekent tijdswinst, veiligheid, hygiëne, koken en wassen. Kortom, water is leven.

Mijn drijfveer is het doorgeven van een blijvende voorziening, die het leven van de mensen daar zoveel beter en makkelijker maakt. Wij mogen delen van onze overvloed. De liefde voor mensen, dichtbij en ver weg, probeer ik in Jezus’ naam door te geven. Hoop doet leven, als je water uit de grond kan pompen dan geeft dat kansen voor je leven. Help je mee?

Ik fiets, jij doneert. Elk bedrag is welkom, elke druppel telt maar een hele plens tegelijk uit de kraan laten stromen mag ook 😉

100% van je donatie wordt besteed aan de waterput voor Dundubala Village. Een survey om te onderzoeken waar de beste plek voor het boren naar water is, de boring zelf, de aanleg van een ‘hufterproof bushpomp’ en het materiaal om de afwerking en de omheining te maken (veilig en het onderhoudsarm) zijn allemaal inbegrepen. Eind 2023 hoop ik Dundubala Village te bezoeken, om dit project met eigen ogen te zien en de beleving dichtbij te brengen. Deze reis wordt niet bekostigd met jouw donatie. 100% geven = 100% water = 100% nieuwe kansen in hun levens. Alvast bedankt!

Aanmelden nieuwsbrief

U bent nu aangemeld Er is helaas iets misgegaan

lopende projecten

Edit Template

info@mpilofoundation.com
+31 6 5464 5855

IBAN NL98 RABO 0331 8112 35
Stichting Mpilo Foundation

KvK: 72254750
RSIN: 859048330

Mpilo Foundation wordt door de Belastingdienst erkend als ANBI

Edit Template