CBS De Spiegel spaart voor solar kits

CBS De Spiegel in Dalfsen ondersteunt mensen in Zimbabwe door te sparen voor solar kits. Mpilo Foundation heeft de basisschool in november 2022 bezocht voor een presentatie. Inmiddels is de inzamelactie in volle gang!

Uit de nieuwsbrief van de school:

Dit schooljaar zetten we ons met het spaarproject in voor ‘Licht en veiligheid in de afgelegen dorpen van Zimbabwe’. We doen dit door te sparen voor ‘solar kits’ (een pakket met een zonnepaneel, een accu, verlichting en overige benodigdheden).

Zo’n solar kit kost € 80 en dit pakket is een grote uitkomst voor gezinnen en scholen. Op deze manier kunnen ze zich beschermen tegen wilde dieren. Ook hebben ze zo de mogelijkheid om elektriciteit te gebruiken voor telefoons en apparaten en zijn ze niet meer afhankelijk van (brandgevaarlijke) kerosine.

Omdat we vorig schooljaar zijn gestart, hadden we in november 2022 al 10 ‘solar kits’ bij elkaar gespaard.  Albert en Ellen Nijland van de Mpilo Foundation (Mpilo betekent Leven) hebben op 4 december 2022 deze solar kits naar het dorp Murimbika gebracht. De mensen waren heel erg blij! Vrouwen zeiden al dansend ‘dankjewel’ aan de kinderen van CBS ‘de Spiegel’.

In elke groep staat een spaarpotje waarvoor de kinderen geld mee kunnen nemen. Op een mooie spaarposter kan worden bijgehouden hoeveel er per klas wordt gespaard. Doen jullie mee?

Mpilo Foundation is blij met deze actie en bedankt CBS De Spiegel namens alle mensen in Zimbabwe die hiermee worden geholpen.

Aanmelden nieuwsbrief

U bent nu aangemeld Er is helaas iets misgegaan

lopende projecten

Edit Template

info@mpilofoundation.com
+31 6 5464 5855

IBAN NL98 RABO 0331 8112 35
Stichting Mpilo Foundation

KvK: 72254750
RSIN: 859048330

Mpilo Foundation wordt door de Belastingdienst erkend als ANBI

Edit Template