Zamanyoni School

Voor Zamanyoni School en Village zijn twee 'positive sites' voor water gevonden. Daarnaast is er behoefte aan elektriciteit.
aantal belanghebbenden: 700
Locatie: Matabeland, Zimbabwe

Zamanyoni School

De school en het dorp liggen op ongeveer 100 km afstand, ten zuiden van Bulawayo

De school ligt op kilometers afstand van de doorgaande weg en heeft circa 300 leerlingen (samen met de Secondary School 700 leerlingen). Voor water is de school afhankelijk van de Shashani rivier, op enkele honderden meters afstand. Tijdens het droge seizoen moet water gehaald worden met een ‘scots cart’ op enige kilometers afstand. De school heeft geen elektriciteit, maar voor 1 lokaal wel de infrastructuur; er liggen elektriciteitsleidingen en er zijn fittingen gemonteerd met lampen erin. De school kan af en toe een generator “lenen”.

Mpilo Foundation heeft “surveys” gedaan en 2 “positive sites” gevonden, dichtbij de school, net buiten het schoolterrein. Mpilo Foundation overweegt ook een kleine zonne-installatie. De wet schrijft onderwijs op ICT-gebied voor. Elektriciteit overdag is dan een voorwaarde. Volwassenenonderwijs in de avonduren is ook hier een wens.

De contactpersonen zijn: Eden SaStheni, dorpshoofd; Mr. Mguni, hoofd Zamanyoni basisschool; Mr. L. Sibanda, regionale afdeling ministerie onderwijs en Mr. Henry Nzuma Ncube, Councillor.

Aanmelden nieuwsbrief

U bent nu aangemeld Er is helaas iets misgegaan

Recent nieuws

lopende projecten

Edit Template

info@mpilofoundation.com
+31 6 5464 5855

IBAN NL98 RABO 0331 8112 35
Stichting Mpilo Foundation

KvK: 72254750
RSIN: 859048330

Mpilo Foundation wordt door de Belastingdienst erkend als ANBI

Edit Template