afaslogo

Rehabilitatie in Umguza District

locatie

Umguza District, Matabeleland

aantal belanghebbenden

3290 inwoners

beschrijving

Eerste fase van rehabilitatie van 28 waterputten: 12 waterputten in Umguza District.

Rehabilitatie in Umguza District

Na het succesvolle pilotproject, dat met dank aan de AFAS Foundation kon worden uitgevoerd, gaat Mpilo Foundation verder met rehabilitatie van waterputten. De waterputten hebben in het verleden hun waarde al bewezen, zodat er geen survey of boorwerkzaamheden hoeven worden uitgevoerd. Dat is financieel voordelig, maar als bijkomstig voordeel betekent het ook dat het project van afstand kan worden beoordeeld door lokale contacten in Zimbabwe. Tijdens de coronapandemie is het bezoeken van Zimbabwe moeilijk of onmogelijk voor Mpilo Foundation, terwijl het bezoeken van mogelijke nieuwe projecten een essentieel onderdeel is van onze werkwijze. Met rehabilitatie kan Mpilo Foundation blijven helpen, door lokale contacten in te schakelen voor evaluatie en uitvoering. In dit geval worden de werkzaamheden uitgevoerd door Belinda Malandu en Gift Sanyamahwe.

Dit project, dat de eerste fase van een groter project betreft, heeft als doelstelling de rehabilitatie van 12 waterputten in het Umguza District, waarmee ruim 3000 mensen geholpen zijn. Het betreft de dorpen Galetas, Thuthukani, Twenty Ezidakeni, Majindane diptank Maraposa, Majindane village 3 Maraposa, Majindane village 4 Maraposa, Dwaleni Ematankeni, Deli village 6B Thokozani, Deli village 6A, Bhudasiyazama en Redwood village 1A.

Update

(Uitgebreid verslag in pdf-formaat)

Dit project is afgerond in juli/augustus 2021. In grote lijnen is het project uitgevoerd volgens de planning, maar de waterputten van een paar dorpen konden helaas niet worden gerehabiliteerd. Galetas kon niet worden bereikt wegens overstroming, het boorgat van Majindane Village 4 was geblokkeerd door boomtakken en omdat de waterput van Bhuda Siyazama nog deels werkte, werd besloten rehabilitatie uit te voeren in Sikweya, waar de put plotseling geen water meer leverde. Hierdoor zijn uiteindelijk niet 12 waterputten gerehabiliteerd, maar 10. Het aantal inwoners dat daar baat bij heeft is 2546. Dat is minder dan verwacht, maar nog steeds een goed resultaat van dit project.

Aanmelding nieuwsbrief

Recent nieuws

lopende projecten

Spoedreparatie Chikandakubi
Rehabilitatie follow-up (2)
Rehabilitatie in Umguza District
Rehabilitatie follow-up
Rehabilitatie van 14 waterputten

afgeronde projecten

Pilot: 6 waterputten
Project Handen Wassen
Licht en veiligheid voor Hotel Village
Elektriciteit voor Pelandaba Skills Centre
Pilot: zonne-installaties voor twee scholen

info@mpilofoundation.com
+31 6 5464 5855

IBAN NL98 RABO 0331 8112 35
Stichting Mpilo Foundation

KvK: 72254750
RSIN: 859048330

Mpilo Foundation wordt door de Belastingdienst erkend als ANBI