afaslogo

Pilot: 6 waterputten

locatie

Meerdere dorpen in Matabeleland

aantal belanghebbenden

1800

beschrijving

Rehabilitatie van zes waterputten die niet of niet goed meer functioneren.

Pilot: 6 waterputten

In 2020 hebben we in verband met het coronavirus geen reis naar Zimbabwe kunnen maken. Normaal gesproken bezoeken we altijd de aanvragende partij om nut en noodzaak te kunnen beoordelen en een geïnformeerde beslissing te kunnen maken. Dat was in 2020 niet mogelijk, daarom hebben we een beroep gedaan op onze contacten in Zimbabwe. Dat heeft ons onder meer het nut doen inzien van het rehabiliteren van niet-functionerende waterputten. In zekere zin zijn nut en noodzaak daarvan al in het verleden vastgesteld, dus dat hoeft niet door ons ter plaatse gedaan te worden.

Gefinancierd door AFAS wil Mpilo Foundation een pilot opzetten voor rehabilitatie van zes waterputten. Het gaat om putten in Mgandani, Edwaleni, Custone, Makondo, Mitsho en Redwood Village. Het inwonertal van deze dorpen gezamenlijk is ongeveer 1800.

Update

Dit project is succesvol afgerond in februari en maart 2021, dankzij het werk van Gift Sanyamahwe en Belinda Malandu. De meeste rehabilitaties verliepen zoals gepland en zonder problemen, maar op weg naar Mgandani Village kwam de vrachtwagen vast te zitten door de hevige regen die was gevallen. Omdat het dorp niet bereikt kon worden, voerde de lokale pompwachter (pump minder) de rehabilitatie uit. Helaas bleek twee dagen later toen het dorp wel bereikt kon worden, dat de pomp niet werkte en opnieuw geïnstalleerd diende te worden. De herinstallatie slaagde wel. Alle rehabilitaties binnen dit project zijn binnen twee weken uitgevoerd. Een groot succes, dus. In totaal zijn zes pompen gerehabiliteerd.

Aanmelding nieuwsbrief

Recent nieuws

lopende projecten

Spoedreparatie Chikandakubi
Rehabilitatie follow-up (2)
Rehabilitatie in Umguza District
Rehabilitatie follow-up
Rehabilitatie van 14 waterputten

afgeronde projecten

Pilot: 6 waterputten
Project Handen Wassen
Licht en veiligheid voor Hotel Village
Elektriciteit voor Pelandaba Skills Centre
Pilot: zonne-installaties voor twee scholen

info@mpilofoundation.com
+31 6 5464 5855

IBAN NL98 RABO 0331 8112 35
Stichting Mpilo Foundation

KvK: 72254750
RSIN: 859048330

Mpilo Foundation wordt door de Belastingdienst erkend als ANBI