Mathonisa Basisschool

Kleine zonne-installatie voor ICT-onderwijs en avondschool volwassenen.
aantal belanghebbenden: 400
Locatie: 53 km ten noorden van Bulawayo

Mathonisa Basisschool

Mathonisa basisschool ligt 53 km ten noorden van Bulawayo, dichtbij de A8 (Bulawayo-Victoria Falls Road). De school heeft 400 leerlingen en heeft een waterpomp, maar geen elektriciteit. Er zijn 11 onderwijzers, die wonen in gebouwtjes van de naast de school gelegen onteigende en verlaten boerderij. Het schoolhoofd, Mrs. Phephile Gwethu, legt uit dat de wet onderwijs op ICT-gebied voorschrijft. Elektriciteit overdag is dan een voorwaarde. Volwassenenonderwijs in de avonduren is een wens van de volwassenen in de gemeenschap en ook van het onderwijzend personeel.

Duurzame stroom voor een school zonder stroom. Stroom in 2-3 klaslokalen, en een kantoortje. Stroom voor licht voor volwassenenonderwijs ‘s avonds, voor een laptop, voor het verplichte ICT-onderwijs, voor het opladen van mobiele telefoons en voor een kleine koelkast.

De verwachte resultaten: Een zonne-installatie waarmee de basisbehoefte aan elektriciteit wordt gedekt. De mogelijkheid te voldoen aan de verplichting om ICT-onderwijs te geven. Volwassenonderwijs kan ’s avonds plaatsvinden omdat er licht is. Naast onderwijs biedt het licht ’s avonds de mogelijkheid aan de community om te vergaderen over een gezamenlijk ontwikkelingstraject.

In overeenstemming met de basisprincipes van Stichting Mpilo Foundation worden de projecten jaarlijks bezocht, voor een maximale periode van 5 jaar.

Aanmelden nieuwsbrief

U bent nu aangemeld Er is helaas iets misgegaan

Recent nieuws

lopende projecten

Edit Template

info@mpilofoundation.com
+31 6 5464 5855

IBAN NL98 RABO 0331 8112 35
Stichting Mpilo Foundation

KvK: 72254750
RSIN: 859048330

Mpilo Foundation wordt door de Belastingdienst erkend als ANBI

Edit Template