Een zonnepomp voor Maraposa basisschool

Maraposa basisschool bedient een gemeenschap van vijf dorpen en kreeg van Mpilo Foundation in 2021 een zonne-installatie, vier laptops en een printer.
aantal belanghebbenden: five villages
Locatie: Maraposa Primary School

Een zonnepomp voor Maraposa basisschool

Maraposa basisschool bedient een gemeenschap van vijf dorpen en kreeg van Mpilo Foundation in 2021 een zonne-installatie, vier laptops en een printer. Op 15 mei 2023 bezochten we opnieuw Maraposa dorp en de basisschool. De leerkrachten vertelden dat de waterpomp problemen gaf. De waterput is 85 meter diep en het waterniveau ligt op 52 meter. Het oppompen van water met de Zimbabwe Bush Pump, een handpomp, gaat heel moeizaam. Meerdere kinderen of volwassenen zijn nodig om het water op te pompen. Ook de dorpelingen in de omgeving van de school zijn afhankelijk van deze waterput. Het verzoek is of een waterpomp op zonne-energie door Mpilo Foundation kan worden gedoneerd.
 
Om te bepalen of een zonne-pomp een zinvol alternatief is, hebben we in juni 2023 een “capaciteitstest” laten uitvoeren door Aquamat Drilling. Het belangrijkste doel van de test is om vast te stellen of het boorgat een opbrengst van 1 liter/seconde of 3600 liter/uur veilig aankan. De uitslag was gunstig, er kan een 1Hp zonne-pomp worden geïnstalleerd op de waterput van de basisschool.
 
Op 16 november 2023 was het zover voor Maraposa basisschool.
Albert en Ellen waren aanwezig bij de installatie van de zonne-pomp en de JoJo tank (5000 liter) op een 3 meter hoge ‘stand’. Het waterreservoir op 3 meter hoogte maakte het gemakkelijk een kranen-systeem te installeren. Een kraan voor irrigatie van de voedseltuin van de school, een kraan voor de schoolkeuken en een kraan voor de dorpelingen.
 
(Onderdeel van een door de AFAS Foundation gefinancierd project)

Aanmelden nieuwsbrief

U bent nu aangemeld Er is helaas iets misgegaan

Recent nieuws

lopende projecten

Edit Template

info@mpilofoundation.com
+31 6 5464 5855

IBAN NL98 RABO 0331 8112 35
Stichting Mpilo Foundation

KvK: 72254750
RSIN: 859048330

Mpilo Foundation wordt door de Belastingdienst erkend als ANBI

Edit Template