Een spoedklus voor Dundubala Basisschool

Op 10 mei ‘s ochtends vroeg hebben we in samenwerking met Cold Queen (Pvt) Ltd een spoed rehabilitatie gerealiseerd.
aantal belanghebbenden: 250 leerlingen en 15 onderwijskrachten
Locatie: Dundubala Primary School

Een spoedklus voor Dundubala Basisschool

Op 6 mei begon voor het onderwijspersoneel het nieuwe semester van de basisscholen in Zimbabwe. Op 8 mei begon het nieuwe semester voor de leerlingen. Onze projectmanager Gift kreeg op 7 mei bericht dat de waterpomp van Dundubala basisschool niet meer werkte. Een ramp voor de 250 leerlingen en de 15 onderwijskrachten.

In november 2020 heeft Mpilo Foundation een zonne-installatie aangelegd voor Dundubala basisschool en vier laptops en een printer gegeven. Dankzij een door de AFAS Foundation gefinancierd project. De school had al een waterput.

Op 8 mei heeft het bestuur van de Mpilo Foundation besloten tot een spoedrehabilitatie van de niet meer werkzame waterput en dit te betalen uit de algemene middelen. Er was immers geen tijd een projectplan te schrijven en fondsen te gaan werven.

 

Op 8 mei ’s avonds de opdracht verstrekt aan Cold Queen (Pvt) Ltd, waarmee we al jaren een goede relatie hebben, en op 10 mei ‘s ochtends vroeg was het team met Phindu en Thulani aanwezig en bezig met de rehabilitatie. Op de professionele wijze die we van het team kennen, werd de rehabilitatie in enkele uren uitgevoerd.

Cold Queen (Pvt) Ltd is onze leverancier van o.a. de Zimbabwe Bush Pumps. En het team van Cold Queen (Pvt) Ltd schakelen we vaak in voor de rehabilitaties die wij doen in eigen beheer. De adjunct-directeur van de school, Mr. Maphosa, was er, samen met 5 andere leerkrachten.

Na de rehabilitatie hebben we “onze” Capacity Test gedaan: In 40 seconden een 20 liter emmer vol. Dus in 60 seconden levert is de wateropbrengst 30 liter m.a.w. 1800 liter per uur. Een prima put. De 250 leerlingen en de 15 onderwijskrachten en enkele huishoudens rondom de school hebben weer toegang tot voldoende schoon drinkwater.

Aanmelden nieuwsbrief

U bent nu aangemeld Er is helaas iets misgegaan

Recent nieuws

lopende projecten

Edit Template

info@mpilofoundation.com
+31 6 5464 5855

IBAN NL98 RABO 0331 8112 35
Stichting Mpilo Foundation

KvK: 72254750
RSIN: 859048330

Mpilo Foundation wordt door de Belastingdienst erkend als ANBI

Edit Template