Zakelijk doneren aan Mpilo Foundation

Help een goed doel en maak een verschil

Waarom Zakelijk Doneren?

Zakelijk doneren is een krachtige manier om als bedrijf een positieve impact te maken. Door te kiezen voor zakelijk doneren aan een goed doel, zoals Mpilo Foundation, draagt uw bedrijf bij aan duurzame projecten die levens veranderen. Bovendien laat u aan klanten en partners zien dat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij uw kernwaarden hoort.

Mpilo Foundation: Een Goed Doel Steunen met Uw Bedrijf

Mpilo Foundation richt zich op het verlichten van armoede en het verbeteren van levensomstandigheden in Zimbabwe. De focus ligt op het verstrekken van schoon water en zonne-energie aan afgelegen dorpen en scholen. Deze essentiële voorzieningen maken een enorm verschil in gemeenschappen die te kampen hebben met water- en elektriciteitstekorten.

Waarom Uw Bedrijf Mpilo Foundation Zou Moeten Helpen

  1. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO): Door te doneren aan Mpilo Foundation, laat u zien dat uw bedrijf zich inzet voor maatschappelijke en duurzame doelen.
  2. Impact op Levens: Uw donatie kan direct bijdragen aan projecten zoals de aanleg van waterputten of het verstrekken van zonne-installaties, wat levensveranderende gevolgen heeft voor de lokale bevolking.
  3. Positieve Reputatie: Zakelijk doneren verbetert uw bedrijfsimago en versterkt relaties met klanten en partners die waarde hechten aan duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.

Het is mogelijk om een waterput te doneren op naam. Dit is een prachtige manier om de herinnering aan een dierbare te eren of een blijvend erfgoed achter te laten. Mpilo Foundation zorgt ervoor dat de naam wordt gegraveerd op een plaquette bij de waterput, zodat de gemeenschap weet wie hun weldoener is.

Zakelijk doneren biedt belastingvoordelen, verbetert uw bedrijfsimago en laat zien dat uw bedrijf maatschappelijk betrokken is.

Mpilo Foundation zorgt voor transparantie en geeft gedetailleerde informatie over de besteding van donaties. Elk project wordt nauwkeurig gedocumenteerd en geëvalueerd.

Ja, uw bedrijf kan kiezen om een specifiek project te sponsoren, zoals de aanleg van een waterput of de levering van solar kits.

Ja, donaties aan Mpilo Foundation zijn belastingaftrekbaar. Neem contact op met uw belastingadviseur voor meer informatie over de specifieke voorwaarden.

U kunt eenvoudig doneren via de donatiepagina op de website van Mpilo Foundation. Voor grotere giften of specifieke vragen kunt u contact opnemen met de foundation voor een persoonlijk gesprek.

solar kit

€100

Licht is van groot belang voor de mensen in Zimbabwe. Het beschermt dorpelingen tegen wilde dieren en stelt hen in staat mobiele telefoons op te laden. Een solar kit maakt ook het gebruik van gevaarlijke en ongezonde kerosine overbodig.

Solar kits brengen licht in de duisternis en licht betekent veiligheid.

Een donatie van €100  voorziet dorpelingen in Zimbabwe van één solar kit. Het nut hiervan voor dorpelingen in Zimbabwe is zeer groot en uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

water survey

€300

Voordat een boorgat geboord kan worden, is het noodzakelijk dat er een water survey wordt uitgevoerd. Het doel hiervan is het vaststellen van een locatie met de grootste kans om bereikbaar grondwater te vinden.

Deze voorbereidende stap is essentieel voor elk nieuw boorgat.

Een donatie van €300  stelt  Mpilo Foundation in staat opdracht te geven voor een water survey in de buurt van een dorp of school waar behoefte is aan een waterput. Dit is een belangrijke stap op weg naar een nieuwe waterput.v

rehabilitatie

€2.000

Veel waterputten in Zimbabwe zijn al oud en vervallen. In het verleden hebben ze goed gefunctioneerd, maar inmiddels werken ze slecht of in het geheel niet meer. Dat bekent dat vrouwen elders water moeten halen, vaak ver weg.

Rehabilitatie van deze waterputten voorziet de dorpelingen opnieuw van een waterbron in de buurt.

Een donatie van €2.000  is voldoende voor beoordeling, materiaal en werkloon voor rehabilitatie van een waterput. Een groot aantal leerlingen en dorpelingen heeft hier veel baat bij.

installatie

€3.500

Na het uitvoeren van een survey, het boren van een gat, het installeren van de pijpen en het vertrekken van de vrachtwagens, volgt er nog een belangrijke laatste stap: installatie van een betrouwbare en duurzame pomp.

Een volledige pomp heeft ook een apron en een runoff nodig. Aanvullend hekwerk beschermt tegen vervuiling door dieren. De installatie van een pomp heeft veel voeten in de aarde.

Een donatie van €3.500  financiert de aankoop, installatie en aanvullende voorzieningen van een bush pump, die veel Zimbabwanen jarenlang kan voorzien van schoon water.

volledige waterput

€8.000

Het uiteindelijke doel van Mpilo Foundation is het beschikbaar stellen van een volledig werkzame waterput waar dit nodig is. Wanneer er geen waterput is om te rehabiliteren, moet er een nieuw boorgat met pomp worden gerealiseerd.

Om dit te kunnen doen moet een water survey worden uitgevoerd, materialen worden aangeschaft, een boorbedrijf worden ingehuurd en een pomp worden geïnstalleerd. Dit proces brengt veel kosten met zich mee.

Een donatie van €8.000  stelt Mpilo Foundation in staat levens te beïnvloeden op een manier die moeilijk te beschrijven is. De impact van de tijdswinst, nieuwe mogelijkheden, kansen en het gevoel van verantwoordelijkheid en onafhankelijkheid is bijna niet voor te stellen. Uw donatie wordt meer dan gewaardeerd!

ander bedrag doneren?

Doneer via iDeal of PayPal

Een directe bankoverschrijving is ook mogelijk op IBAN NL98 RABO 0331 8112 35  t.n.v. Stichting Mpilo Foundation.

Edit Template
Edit Template

de vier criteria voor duurzaamheid

Asset 1

Kleinschalige projecten

Wij bezoeken altijd eerst een project om ter plekke de waarde en noodzaak in te schatten. Daarbij kijken we ook naar de transparantie en stabiliteit van de organisatie ter plaatse.

Asset 2

duurzame voorzieningen

Wij geven geen geld, maar steunen projecten met voorzieningen voor water en zonne-energie. Daarbij gaan we altijd voor een duurzame oplossing.

Asset 3

lokale betrokkenheid

Bij voorkeur werken we samen met lokale leveranciers voor de voorzieningen. Ook zorgen we voor lokale begeleiding bij de uitvoering.

Asset 4

jaarlijkse bezoeken

Ieder jaar keren we terug naar onze projecten. Samen met de lokale organisatie bespreken we de voortgang. Zo blijven we gemiddeld 3 tot 5 jaar betrokken bij een project.

Edit Template

info@mpilofoundation.com
+31 6 5464 5855

IBAN NL98 RABO 0331 8112 35
Stichting Mpilo Foundation

KvK: 72254750
RSIN: 859048330

Mpilo Foundation is recognized by the tax authorities as a Public Benefit Organization (ANBI).

Edit Template