Armoede in Afrika

Bestrijd armoede in Afrika met Mpilo Foundation

Armoede in Afrika: Een Urgente Kwestie

Armoede in Afrika blijft een groot probleem, met miljoenen mensen die dagelijks worstelen om in hun basisbehoeften te voorzien. Vooral in landen zoals Zimbabwe is de situatie schrijnend, waar gebrek aan schoon water en betrouwbare elektriciteit het leven van veel mensen moeilijk maakt. Door armoede in Afrika aan te pakken, kunnen we bijdragen aan een betere toekomst voor deze gemeenschappen.

Afrika en Armoede: De Realiteit in Zimbabwe

Zimbabwe, ooit een land met uitstekende gezondheids- en onderwijsstatistieken, is nu diep getroffen door armoede. Politieke en economische crises hebben de situatie verergerd, waardoor veel mensen geen toegang meer hebben tot schoon water, elektriciteit, en basisgezondheidszorg. Het armoedecijfer is schrikbarend gestegen, en stedelijke gebieden kampen met enorme tekorten aan essentiële middelen.

MPilo Foundation, goed doel voor Afrika

Mpilo Foundation is een goed doel dat zich inzet voor de verbetering van levensomstandigheden in Zimbabwe. Onze missie is om afgelegen dorpen en scholen te voorzien van schoon water en zonne-energie. Dit helpt niet alleen de directe leefomstandigheden te verbeteren, maar geeft ook mogelijkheden voor onderwijs en zelfontwikkeling.

Hulporganisaties voor Afrika: Waarom Mpilo Foundation?

Er zijn veel hulporganisaties die zich inzetten voor Afrika, maar Mpilo Foundation onderscheidt zich door haar gerichte aanpak en duurzame projecten. Wij geloven in lokale betrokkenheid en duurzaamheid, wat betekent dat we samenwerken met lokale gemeenschappen en leveranciers om langdurige oplossingen te bieden.

solar kit

€100

Licht is van groot belang voor de mensen in Zimbabwe. Het beschermt dorpelingen tegen wilde dieren en stelt hen in staat mobiele telefoons op te laden. Een solar kit maakt ook het gebruik van gevaarlijke en ongezonde kerosine overbodig.

Solar kits brengen licht in de duisternis en licht betekent veiligheid.

Een donatie van €100  voorziet dorpelingen in Zimbabwe van één solar kit. Het nut hiervan voor dorpelingen in Zimbabwe is zeer groot en uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

water survey

€300

Voordat een boorgat geboord kan worden, is het noodzakelijk dat er een water survey wordt uitgevoerd. Het doel hiervan is het vaststellen van een locatie met de grootste kans om bereikbaar grondwater te vinden.

Deze voorbereidende stap is essentieel voor elk nieuw boorgat.

Een donatie van €300  stelt  Mpilo Foundation in staat opdracht te geven voor een water survey in de buurt van een dorp of school waar behoefte is aan een waterput. Dit is een belangrijke stap op weg naar een nieuwe waterput.v

rehabilitatie

€2.000

Veel waterputten in Zimbabwe zijn al oud en vervallen. In het verleden hebben ze goed gefunctioneerd, maar inmiddels werken ze slecht of in het geheel niet meer. Dat bekent dat vrouwen elders water moeten halen, vaak ver weg.

Rehabilitatie van deze waterputten voorziet de dorpelingen opnieuw van een waterbron in de buurt.

Een donatie van €2.000  is voldoende voor beoordeling, materiaal en werkloon voor rehabilitatie van een waterput. Een groot aantal leerlingen en dorpelingen heeft hier veel baat bij.

installatie

€3.500

Na het uitvoeren van een survey, het boren van een gat, het installeren van de pijpen en het vertrekken van de vrachtwagens, volgt er nog een belangrijke laatste stap: installatie van een betrouwbare en duurzame pomp.

Een volledige pomp heeft ook een apron en een runoff nodig. Aanvullend hekwerk beschermt tegen vervuiling door dieren. De installatie van een pomp heeft veel voeten in de aarde.

Een donatie van €3.500  financiert de aankoop, installatie en aanvullende voorzieningen van een bush pump, die veel Zimbabwanen jarenlang kan voorzien van schoon water.

volledige waterput

€8.000

Het uiteindelijke doel van Mpilo Foundation is het beschikbaar stellen van een volledig werkzame waterput waar dit nodig is. Wanneer er geen waterput is om te rehabiliteren, moet er een nieuw boorgat met pomp worden gerealiseerd.

Om dit te kunnen doen moet een water survey worden uitgevoerd, materialen worden aangeschaft, een boorbedrijf worden ingehuurd en een pomp worden geïnstalleerd. Dit proces brengt veel kosten met zich mee.

Een donatie van €8.000  stelt Mpilo Foundation in staat levens te beïnvloeden op een manier die moeilijk te beschrijven is. De impact van de tijdswinst, nieuwe mogelijkheden, kansen en het gevoel van verantwoordelijkheid en onafhankelijkheid is bijna niet voor te stellen. Uw donatie wordt meer dan gewaardeerd!

ander bedrag doneren?

Doneer via iDeal of PayPal

Een directe bankoverschrijving is ook mogelijk op IBAN NL98 RABO 0331 8112 35  t.n.v. Stichting Mpilo Foundation.

Edit Template
Edit Template

de vier criteria voor duurzaamheid

Asset 1

Kleinschalige projecten

Wij bezoeken altijd eerst een project om ter plekke de waarde en noodzaak in te schatten. Daarbij kijken we ook naar de transparantie en stabiliteit van de organisatie ter plaatse.

Asset 2

duurzame voorzieningen

Wij geven geen geld, maar steunen projecten met voorzieningen voor water en zonne-energie. Daarbij gaan we altijd voor een duurzame oplossing.

Asset 3

lokale betrokkenheid

Bij voorkeur werken we samen met lokale leveranciers voor de voorzieningen. Ook zorgen we voor lokale begeleiding bij de uitvoering.

Asset 4

jaarlijkse bezoeken

Ieder jaar keren we terug naar onze projecten. Samen met de lokale organisatie bespreken we de voortgang. Zo blijven we gemiddeld 3 tot 5 jaar betrokken bij een project.

Edit Template

info@mpilofoundation.com
+31 6 5464 5855

IBAN NL98 RABO 0331 8112 35
Stichting Mpilo Foundation

KvK: 72254750
RSIN: 859048330

Mpilo Foundation is recognized by the tax authorities as a Public Benefit Organization (ANBI).

Edit Template